Gjør deg klar til fotballfest


Alle fotballsupportere vet hvordan det er å stå på stadion og heie frem laget sitt på en viktig fotballkamp. Det er noe helt spesielt ved det – du er omringet av likesinnede som synger og roper og heier med deg, til lagets kjente sanger. Du kler deg gjerne i lagets farger fra topp til tå, og har navnet til favorittspilleren klistret bak på ryggen. Svært lite i verden slår denne følelsen.

Samholdet er viktig

Det knyttes et spesielt bånd supporterne imellom. Uansett hvilket samfunnslag du kommer fra, hvilket politisk parti du støtter og hva du ellers pleier å gjøre på fritiden – vil du automatisk aksepteres som en del av fotballfamilien din. Du klemmer gjerne sidemannen om laget deres scorer, helt uavhengig av hvem det er, og kanskje møtes dere på lokalbaren etter kampen for å feire en eventuell seier, eller for å støtte hverandre etter et eventuelt tap. Noen ganger går imidlertid feiringen litt langt og det kan nok være litt for lett å la seg rive med blant alle følelsene som fotballen vekker i oss.

Den optimale feststemningen

For at fotballfesten skal bli optimal, er det viktig å vise hvem du støtter. Derfor er det svært vanlig å male seg i ansiktet med lagets farger. På den måten ser andre raskt hvor du hører til, og hvem du støtter. Det er også vanlig å kle seg opp i lagets fotballdrakt. Ingenting gir en større bekreftelse enn dette, og du føler deg nærmere fotballklubben, og favorittspilleren, din. De fleste lag har også egne fotballsanger som synges underveis på stadion, og disse må du selvfølgelig kunne.

Kos deg

Når drakten samt ansiktsmalingen er på plass og du spaserer ut på stadion med utsikt over fotballbanen, kan du endelig puste ut, lene deg tilbake og nyte enda en fotballfest med dine likesinnede supporter-venner.