Hvile etter treningsskade


Dersom man er uheldig og skader seg, trenger man både rehabilitering og hvile. Rehabiliteringstiden vil variere basert på hvilken skade man har blitt påført, og er man skikkelig uheldig kan det bli en lang og kjedelig prosess. For en aktiv idrettsutøver kan det føles ekstra frustrerende å måtte ta det med ro eller trappe ned på treningen. Tanken på å gå glipp av treningsøkten med laget, det å ikke kunne ta den forfriskende joggeturen om morgenen og følelsen av å «miste formen» kan få den mest positive av oss til å føle seg nedfor. Men fortvil ikke – det finnes alltid råd!

Det trenger ikke å være kjedelig

Når skaden er skjedd er det ikke annet å gjøre enn å følge legens råd og sørge for at helbredelsen går best mulig for seg. Men hva gjør en ellers aktiv hverdagshelt om vedkommende blir ufør over lengre tid, eller til og med sengeliggende? Ta det som en mulighet til å utforske internetts uendelige underholdningstilbud! Lær et spennende språk, se den serien naboen har snakket om på Netflix, tjen småpenger på spørreundersøkelser eller gjør dagen ekstra spennende med online pengespill! Ta en titt på NextGen Gaming casino, hvor man finner både spilleautomater og bordspill i fleng. Mulighetene er uendelige, så det er ingen grunn til å kjede seg.

Riktig rehabilitering

I en rehabiliteringsprosess er det viktig å trene opp kroppsdelen som er skadet, og – ikke minst – holde musklene ved like i resten av kroppen. Man vil jo ikke komme mer ut av form enn nødvendig. Har man en skadet ankel som hindrer en i å løpe, kan man f.eks. svømme istedenfor. Og for all del, sørg for å trene opp igjen den skadede kroppsdelen forsiktig og gradvis slik at varige plager unngås. En skånsom opptreningsprosess er også bra for å redusere arrvev. Følger man gode råd fra helsepersonell – både med hensyn til hvile og trening – er sjansene store for et strålende comeback på banen!